ANSA a amendat o companie producătoare de mezeluri cu 13 mii de lei. Care a fost cauza

Embed:
O companie de mezeluri a fost amendată cu 13 mii de lei pentru nerespectarea normelor sanitare în procesul de prelucrare a cărnii. Pentru a preveni astfel de cazuri, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că, în următoarele două luni, inspectorii vor efectua controale la toate firmele de procesare a cărnii.

"Există multe suspiciuni la populație. Am fi vrut ca inspectorii din alt teritoriu, care pentru prima dată vin acolo, vin doar cu procedurile care urmează să le execute sută la sută, ca să facem această evaluare", a spus Gheorghe Gaberi, director ANSA.

Reprezentanții Patronatului întreprinderilor de procesare a cărnii susţin că după ce au fost depistate neregulile, unii agenţi economici au înregistrat pierderi.

"Fiecare control este benefic care ne aduce, ne scoate în vedere neajunsurile care sunt la noi pe industrie, dar şi acum se efectuează controale destule pe la întreprinderi şi întreprinderile evident evoluează, iar siguranţa alimentară a avansat foarte mult de când activează ANSA", a declarat Sergiu Grădinaru, preşedintele patronatului întreprinderilor prelucrătoare de carne. 

În perioada ianuarie-noiembrie, inspectorii ANSA au efectuat 246 de controle oficiale. În urma acestora, au fost depistate și distruse 225 de tone de carne, care nu corespundeau cerințelor sanitar-veterinare.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu