ANRE va beneficia de un nou proiect în domeniul energiei electrice

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a găzduit prima ședință de lucru a Proiectului de asistență tehnică privind reformarea pieţei energiei electrice din Republica Moldova, finanțat de Comisia Europeană și implementat cu ajutorul Secretariatul Comunității Energetice, în cadrul Programului EU4 Energy.

Scopul proiectului constă în acordarea asistenței tehnice la elaborarea unui nou concept privind structura pieţei energiei electrice din ţară.

Ulterior, cu suportul Secretariatul Comunității Energetice, oferit în cadrul Programului EU4 Energy va fi elaborat proiectul unei noi versiuni a Regulilor pieţei energiei electrice, prin care se va reglementa structura şi mecanismele de organizare şi funcţionare a pieţei de energie electrică, raporturile dintre participanţii pieţei, procedurile şi metodele de evidenţă a tranzacţiilor pe piaţa de energie electrică,  mecanismul de echilibrare etc.

Elaborarea şi aprobarea noii versiuni a Regulilor pieţei energiei electrice va asigura implementarea Legii cu privire la energia electrică şi va contribui esenţial la dezvoltarea pieţelor concurenţiale de energie electrică în Republica Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu