ANRE și o companie petrolieră NEAGĂ SCUMPIREA carburanților la pompă

Embed:

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică dezminte informaţiile apărute în presă, precum că mai multe companii petroliere vor să majoreze preţul carburanţilor. Directorul ANRE, Sergiu Ciobanu, a precizat că instituţia nu a fost notificată despre intenţia de scumpire a combustibilului.

"Nu a fost nicio majorare de preţ la produsele petroliere la panou nici la o companie. - Dar notificări au fost despre intenţia de a majora? - Notificări nu pot să fie în general în contextul metodologiei noi. Acum metodologia noua a intrat în vigoare şi noi suntem acum în plin proces de elaborare a tuturor procedurilor conform metodologiei pentru ca să aplicăm legea cu noua metodologie care a intrat în vigoare", a spus directorul ANRE, Sergiu Ciobanu.

Solicitat de postul nostru de televiziune, directorul comercial al uneia dintre cele mai mari companii petroliere din ţară, vizată în informaţiile din presă, a confirmat declaraţiile directorului ANRE şi a menţionat că nu intenţionează să scumpească benzina sau motorina.

După elaborarea noii metodologii de stabilire a preţurilor pentru produsele petroliere, ANRE va afişa pe pagina web a instituţiei un plafon de comercializare a carburanţilor pe care staţiile de alimentare nu vor avea dreptul să-l depăşească.

PUBLIKA.MD amintește că în acest an prețurile carburanțior nu au suferit nici o majorare. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu