ANRE: Energia electrică se va scumpi, dar mai puţin decât au solicitat furnizorii

Embed:

Până la sfârşitul săptămânii viitoare vom afla  care vor fi noile tarife la energia electrică. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică va prezenta decizia privind majorarea tarifelor până marţi, 12 aprilie, sau cel târziu până la sfârşitul săptămânii viitoare. O declaraţie în acest sens a făcut directorul ANRE, Victor Parlicov, azi, 8 aprilie, după ce a audiat argumentele furnizorilor de curent electric.

Parlicov a menţionat că solicitările celor trei furnizori, RED Union Fenosa, RED Nord şi RED Nord–Vest, nu vor fi satisfăcute în totalitate.

Menţionăm că RED Nord-Vest şi-a revizuit cererea chiar în cadrul şedinţei, în urma întrebărilor parvenite de la specialiştii ANRE. Acum, furnizorul propune un tarif pentru consumatorul final de 1,60 lei pentru un kilowatt pe oră faţă de 1,64 lei cât a cerut anterior.

Potrivit directorului ANRE, de obicei, cea mai pregătită în cadrul şedinţelor la care se prezintă solicitările de majorare este Union Fenosa. "Este din cauza experienţei internaţionale pe care o are. În acest caz, puţine rămân de discutat", explică Parlicov.

Amintim că la începutul acestei săptămâni, operatorii reţelelor de distribuţie RED "Union Fenosa", RED Nord şi RED Nord-Vest au cerut scumpirea energiei electrice, de la 7 la sută până la 15 la sută pentru un kilowatt pe oră.

Union Fenosa cere majorarea tarifului cu 12 bani, sau cu 9 la sută. Astfel, energia electrică, livrată de această companie, urmează să se scumpească pentru consumatorii casnici, de la 1 leu şi 33 de bani, până la 1 leu şi 45 de bani pentru un kilowatt-oră.

Clienţii deserviţi de RED Nord ar urma să plătească cu 10 bani mai mult pentru un kilowatt, faţă de tariful actual.

Cea mai mare majorare, de 22 de bani, a cerut-o RED Nord-Vest, până la 1 leu şi 64 de bani pentru un kilowatt-oră.

De la 1 aprilie, preţul de import al energiei electrice a crescut cu 11 la sută.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu