Ankara discută cu Rusia predarea a 18 presupuşi membri ai armatei siriene capturaţi de forţele turce

Turcia se află în discuţii cu Rusia în ce priveşte predarea a 18 presupuşi membri ai armatei siriene capturaţi de forţele turce, a declarat joi ministrul apărării, Hulusi Akar, scrie agerpres.ro.

'Purtăm discuţii cu Rusia în problema transferului acestor 18 persoane care sunt, după toate probabilităţile, membri ai armatei regimului (sirian)', afirmă Hulusi Akar, în comunicatul emis de Ministerul Apărării.

Turcia a anunţat marţi capturarea în apropiere de Ras al Ain, în nordul Siriei, a 18 persoane care s-au declarat soldaţi ai regimului lui Bashar al-Assad.

'Camarazii noştri s-au ocupat de aceste persoane, au discutat cu ele', a declarat joi ministrul turc, precizând că doi răniţi 'au fost trataţi la spital'.

După declanşarea ofensivei turce împotriva miliţie kurde Unităţile de protecţie a poporului (YPG), acestea au chemat în ajutor regimul de la Damasc, care a desfăşurat soldaţi în anumite sectoare de la graniţa cu Turcia.

Turcia susţine grupări rebele siriene care încearcă să înlăture regimul lui Assad, sprijinit la rândul său de Rusia şi Iran.
Ankara şi-a suspendat săptămâna trecută operaţiunea în nord-estul Siriei, în urma a două acorduri încheiat separat cu Washington şi Moscova.

Conform preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, vineri îşi vor începe activitatea patrule comune ruso-turce în nordul Siriei.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu