Ankara declară că Guvernul sirian deţine în continuare arme chimice

Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, a declarat că Ankara are informaţii care indică faptul că Guvernul sirian are în continuare la dispoziţie arme chimice, potrivit Reuters. El a cerut luarea de măsuri pentru a preveni posibila utilizare a acestora, scrie romanialibera.ro.

Oficialul turc a mai declarat că este necesar un guvern de tranziţie în Siria, adăugând că riscul unor atacuri cu arme chimice va continua atât timp cât regimul preşedintelui Bashar al-Assad rămâne la putere.

Turcia a salutat atacul american împotriva unei baze aeriene din Siria, vicepremierul turc Numan Kurtulmuş considerând că a fost o acţiune pozitivă şi cerând comunităţii internaţionale să ia poziţie împotriva "barbariei" Guvernului sirian.

"Salutăm această acţiune, însă credem că regimul al-Assad trebuie pedepsit întru totul în spaţiul internaţional", a afirmat Numan Kurtulmuş.

Turcia şi cele mai multe state occidentale au acuzat regimul de la Damasc că ar fi folosit arme chimice asupra civililor în provincia Idlib, pe data de 4 aprilie

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu