Animalele din rezervația "Pădurea Domnească", ajutate de îngrijitori să treacă iarna

Embed:

Animalele din rezervația naturală "Pădurea Domnească" nu sunt uitate pe timp de iarnă. Întrucât în această perioadă ele găsesc cu greu hrană, angajații zonei protejate pun zilnic fân, furaj și chiar legume în cele 20 de uluce. Îngrijitorii spun că până dimineață nu rămâne nimic.

Zimbrii din rezervație mănâncă zilnic până la 25 de kilograme de hrană combinată din diferite cereale.

"În anotimpul rece al anului zimbrii se administrează cu fân. În afară de fân se administrează porumb, grâu, orz, ovăz. Se administrează și morcov. O femelă a fost dată la mascul, vedeți în fașa dumneavostră și așteptăm urmași mai departe", a spus Vitalie Stelea, colaborator științific la "Pădurea Domnească".

Pentru a ajunge mai repede la fiecare punct de hrănire a animalelor, lucrătorii din rezervație urcă pe sănii.

"În afară de căprior apare și mistrețul, care folosește tot în alimentație fân. În afară de fân se mai administrează pentru mistreț și porumb. Lucrătorii care răspund de alimentarea animalelor sălbatice se ocupă numai cu aceasta, adică să administreze hrana", a declarat Vitalie Stelea, colaborator științific la "Pădurea Domnească".

Pe teritoriul rezervației a mai fost construit un țarc de unsprezece hectare pentru aproximativ 20 de cerbi, care vor fi aduși la primăvară dintr-o arie protejată de la Telenești.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu