Animalele de la Grădina Zoologică din Capitală, gata de iarnă. Cele mai tolerante specii la frig (FOTOREPORT)

La Grădina Zoologică din Capitală au început pregătirile de iarnă pentru majoritatea animalelor. În această perioadă vieţuitoarele primesc hrană mai abundentă, deoarece au nevoie de calorii pentru a înfrunta frigul ce urmează să vină. În adăposturile acestora au fost așternute paie, instalate sisteme de ventilare și becuri ce emană căldură. Pe semne că frigul nu este departe, deja cuştile maimuţelor sunt închise pe timp de noapte.

Zilnic, muncitorii lucrează cât încă mai este soare ca toate pregătirile de iarnă să fie făcute la timp.

Temperaturile de afară au început să scadă încetul cu încetul, iar asta înseamnă că o parte dintre animale şi păsări vor fi mutate în cuști special construite pentru sezonul rece. Acestea dispun de un acoperiș transparent, care permite razelor solare să pătrundă în interior.

"A fost amenajat pentru păsări cum ar fi pelicanii este acoperit cu material special din polipropilen care permite pătrunderea ratelor solare care sunt foarte importante pentru animalele noastre. Este o sursă de vitamine", a afirmat administratoarea Grădinii Zoologice din Chişinău, Olga Iuzvac.

Cele mai tolerante animale la frig sunt urșii, ghepardul zăpezii şi cele copitate astfel, ele nu au nevoie de condiții speciale. Chiar şi aşa, majoritatea vieţuitoarelor au primit în cuşti aşternuturi din paie. 

"Au fost toate volierele încălzite, unde a fost necesar au fost efectuate lucrări de reparaţie a acoperişului, a clădirilor. În toate volierele de iarnă a fost aşternut rumeguşul care dă posibilitatea de a oferi căldură animalelor. Se poate de spus că suntem pregătiţi pentru perioada rece", a menţionat administratoarea Grădinii Zoologice din Chişinău, Olga Iuzvac.

Nu doar cuștile animalelor au fost pregătite pentru sezonul rece, ci și meniul zilnic. Rezerva de hrană pentru majoritatea animalelor deja a fost mărită, pentru ca acestea să adune grăsime și să reziste gerurilor.

Până va cădea prima ninsoare, muncitorii de la Grădina Zoologică mai au de făcut unele lucrări de întreţinere.

"Majoritatea volierelor, depinde deja de specia care este întreţinută, o să fie acoperite cu o peliculă specială, este vorba de anume de rândul volierelor cu feline mici şi la fel volierele maimuţelor, acoperite cu peliculă şi animalele o să poată să fie văzută prin această peliculă", a spus administratoarea Grădinii Zoologice din Chişinău, Olga Iuzvac.

La Grădina Zoologică din Capitală vieţuiesc aproximativ 1.150 de animale.

loading...

Lasă un comentariu