Animalele de la Circul din Chişinău, la un pas de a muri de foame. "Împrumutăm bani şi lucrăm suplimentar ca să întoarcem datoriile"

Embed:

Cei doi urşi şi şapte câini, singurele animale dresate la Circul din Chişinău, aflat ani în şir în ruine, sunt la un pas de a muri de foame. Administraţia susţine că nu are bani, iar rezervele de hrană sunt limitate.

El este Goşa. Are 7 luni. Zilnic învaţă acrobaţii pentru că ştie că primeşte în schimb ceva bun de mâncare. Nu a ieşit, însă, niciodată pe arena unui circ. Şi nu pentru că nu ar face faţă, ci pentru că nu are unde. Pentru a-l hrani stăpânii lui au nevoie de cel puţin 7 mii de lei pe lună.

"Pe zi cheltuim numai la repetiţii între 50-60 de lei, pentru 2-3 cutii de lapte condensat şi un kg de biscuiţi le fac terci, trebuie să fie aşa frumos, tortoşel, nu slab", a declarat dresorul Ivan Rotari.

În aceeaşi situaţie sunt şi cei şapte căţei. "Împrumutăm bani, lucrăm suplimentar, lucrăm ca să întoarcem datoriile. Nu îmi imaginez să am altă activitate", a adăugat dresorul Svetlana Rotari.

În această situaţie s-a ajuns după ce, în 2007, Ministerul Culturii, fondatorul Circului a decis să treacă instituţia la autogestiune.

"Nu putem să-i ajutăm cu fonduri fiindcă circul nu dispune de mijloace financiare. În afară de datorii mari, conturi blocate şi sechestrate nu are posibilitate acum", a menţionat directorul SA "Circul Chişinău", Andrei Locoman.

Responsabilii de la ministerul Culturii nu au fost de găsit pentru a comenta situaţia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu