ANIMALE PE CALE DE DISPARIȚIE. Pinguinul de Galapagos, amenințat de poluare şi schimbări climatice

Pinguinul de Galapagos este singura specie de pinguin care poate fi găsită la nord de Ecuator (în Ecuador) și în Insulele Galápagos. Fiind amenințată în special de poluare, capturi accidentale și schimbări climatice, această specie este clasificată în pericol de dispariție de organizația World Wide Fund for Nature (WWF), scrie Agerpres.ro

Monitorizarea pe termen lung indică faptul că această specie suferă fluctuații severe, în primul rând ca urmare a perturbațiilor marine care pot deveni mai extreme. Aceste perturbații au generat o reducere globală foarte rapidă a populației de pinguini în ultimele trei generații (34 de ani). În plus, are o populație mică (mai puțin de 2000 de exemplare) și este limitată la un habitat restrâns, aproape toate păsările crescând într-o singură locație.

Ultimele evenimente puternice El Nino au cauzat mortalități de până la 77%, din cauza reducerii ratei de înmulțire și a declinului dramatic al speciilor ce reprezintă prada pinguinilor. Alți factori care reprezintă o amenințare pentru pinguinii de Galapagos sunt speciile introduse, cum ar fi câinii, care poartă boli ce se pot răspândi și la pinguini, în timp ce pisicile reprezintă o amenințare ca prădători. Toți acești factori califică specia ca fiind pe cale de dispariție.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu