ANII TINEREŢII MELE! La Leova a avut loc un festival dedicat vârstnicilor

Embed:
Au uitat de grijile cotidiene şi şi-au demonstrat talentele la dansuri şi cântece. Peste 120 de vârstnici au participat la festivalul "Anii Tinereţii Mele", demarat în oraşul Leova, sub egida Organizaţiei Naţionale a Persoanelor în Etate "Tezaurul Naţiunii".

La festival au participat ansambluri folclorice din toate colţurile ţării. Artiştii ansamblului "Soacrele", veniţi din satul Ciobalaccia, raionul Cantemir, sunt conduşi de un cuplu de pensionari din localitate.

"Ei stau acasă, nu au unde se duce, dar aici când vin, vin şi mă întreabă: "Doamnă, hai ne mai ducem undeva, ne mai ducem undeva?! Când le-am spus că venim la Partidul Democrat, toate cu mâinele sus şi ne ducem, şi ne ducem", a zis Vera Lipcani, conducător muzical, ansamblul "Soacrele".

"Eu sunt mândru în ziua de astăzi că am fost invitat la Festivalul Persoanelor în Etate", a zis Vasile Lipcani, acompaniatorul muzical, ansamblul "Soacrele".

Evenimentul a adunat numeroşi spectatori, majoritatea în etate, care au spus că astfel şi-au amintit de tinereţe.

"Este organizat foarte frumos, foarte plăcut".

"Şi muzica, şi dansurile, şi cântecele tot mi-a plăcut. Eu stăteam ochi şi urechi şi ascultam".

La eveniment au fost prezenţi deputatul Elena Bacalu şi preşedintele raionului Hânceşti, care au vorbit despre reuşitele Guvernului Filip în sprijinul vârstnicilor.

"De când este Guvernul Filip, într-adevăr, dacă să vorbim la nivel de medicină, vreau să vă spun că arsenalul medicamentelor compensate s-a majorat cu 50 de procente", a declarat Ghenadie Buza, preşedintele raionului Hânceşti.

"Este pentru prima dată, când Republica Moldova, Guvernul, Partidul Democrat din Republica Moldova şi-a asumat responsabilitatea de a face reforma pensiilor, reforma, care este de foarte mult este destul de necesară, dar tot de atât de mult aşteptată", a zis Elena Bacalu, deputat.

Festivalul va continua şi în alte raioane.

Vor fi în şase zone, vor participa peste 40 de colective, concertanţi vor fi peste 600 de persoane. Ne-am propus să-i mobilizăm în cât mai multe activităţi şi nouă ne reuşeşte, ei se bucură, atunci când noi îi implicăm", a declarat Nina Ţurcan, preşedintele ONPE.

"Ne străduim ca totdeauna să le dăm posibilitate să comunice cu tinerii, cu organizaţiile celelalte la noi create la noi în teritoriu pentru că într-adevăr ei au nevoie de comunicare", a spus Efrosinia Grețu, preşedinte OT PDM Leova. 

Festivalul național "Anii tinereții mele” este la a treia ediție. Marea finală va avea loc în luna ianuarie, pe scena Palatului Naţional "Nicolae Sulac" din Capitală.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu