ANII TINEREŢII MELE! La Anenii Noi a avut loc un festival dedicat vârstnicilor

Embed:
Vor să transmită tradiţiile strămoşeşti şi altor generaţii. Zeci de vârstnici au participat la festivalul "Anii tinereţii mele", desfăşurat la Anenii Noi. Artiştii spun că, după ce au muncit o viaţa întreagă, acum au timp să meargă la repetiţii şi să cânte melodiile pe care le-au învăţat de la străbuni.

Printre colectivele prezente la eveniment a fost şi ansamblul "Craii" din satul Talmaza, raionul Ştefan Vodă. Mihai Deliu, fost profesor de matematică, are 78 de ani.

"Mai conversăm, petrecem vremea mai frumos, mai vesel. Poate cu timpul, vor veni şi mai mulţi, ca să păstrăm tradiţiile noastre populare, lucrurile acestea bătrâneşti, frumoase, care mai sunt", a declarat Mihai Deliu, membru al ansamblului "Craii".

"Petrecem timpul liber mai frumos, să vadă lumea. Noi nu numai cântăm, dar noi şi colindăm, şi urături spunem, ne ducem prin sat."

Un alt colectiv care a venit cu un program de cântece folclorice este cel din satul Căplani, raionul Ştefan Vodă.

"Suntem formaţi din doi bunei şi nouă bunicuţe şi primi plăcere de la ceea ce facem."

"Sunt pasionată de cântec încă din şcoală, de mic copil. Ne-a plăcut şi acum, la vârsta asta, am reuşit şi noi să facem o bucăţică de ansamblu."

La cea de a patra ediţie a festivalului au participat colective din cinci raioane ale ţării.

"Suntem foarte bucuroşi că nu uită de aceştia mai în vârstă, suntem bunei, şi ne dă speranţă de viaţă."

"Toţi cei care au fost invitaţi la acest festival au venit cu mare drag, să îşi aline dorul."

Printre cei aflaţi în sală s-a numărat de vicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova, Valentina Stratan, care a fost şi la alte ediţii ale festivalului.

"Le apreciez talentul, pentru că ei chiar sunt talentaţi şi am rămas frumos impresionată de multe colective, pentru că am mers în diferite raioane", a declarat Valentina Stratan, vicepreşedinte a PDM.

De asemenea, la concert a venit şi ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, care este născut în raionul Anenii Noi şi spune că mereu revine cu drag la baştină.

"Oamenii aceştia sunt nişte oameni înţelepţi, care ar putea să ofere lecţii tinerilor noştri", a menționat Alexandru Jizdan, ministrul Afacerilor Interne.

Festivalul "Anii Tinereţii Mele" va ajunge, în curând, în alte două raioane ale ţării - Străşeni şi Comrat.

"Scopul este unul, de a scoate din anonimat pe scenele caselor de cultură tradiţiile, obiceiurile, ceea ce se făcea pe vremuri", a spus Nina Ţurcan, preşedintele Organizaţiei "Tezaurul Naţiunii". 

Festivalul "Anii Tinereţii Mele" este organizat de Organizaţia persoanelor în etate a PDM, "Tezaurul Naţiunii". Potrivit datelor statistice, în ţara noastră sunt peste 171 de mii de bătrâni.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu