Anglia a pornit o anchetă ca ţine atac cibernetic asupra unei instituţii britanice care luptă cu dezinformarea provenită de la Moscova

Embed:

Marea Britanie a declanșat o anchetă în cazul unui atac cibernetic asupra instituției britanice care luptă cu dezinformarea din partea Rusiei, anunță Sky News

Atacul vine ca răspuns la dezvăluirile Londrei privind implicarea GRU, serviciului de informații al armatei ruse, în tentativa de asasinat de la Salesbury, unde un fost spion rus și fiica sa au fost otrăviți cu substanța neuroparalitică „Novociok”.

Surse guvernamentale au declarat pentru Sky News că este prima dată când Rusia desfășoară un astfel de atac în Marea Britanie. 

GRU este suspectat că s-a implicat, prin metode cibernetice, în activitatea Comitetului Național Democrat în timpul alegerilor prezidențiale din SUA, din 2016, iar o altă țintă a fost Agenția Mondială Anti-Doping.

Chris Donnelly, un fost oficial al Ministerului Apărării de la Londra, care este co-fondatorul Statecraft, agenția responsabilă de combaterea propagandei rusești, este convins că anume GRU stă în spatele atacului cibernetic.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu