Angelina Jolie vrea să ajute la capturarea liderului militar ugandez, acuzat de răpirea copiilor pentru a-i transforma în sclavi sexuali

Angelina Jolie s-ar fi oferit să contribuie la prinderea liderului militar ugandez Joseph Kony, cu ajutorul soțului ei Brad Pitt, scrie Agerpres.ro.

Potrivit unui articol publicat duminică de The Sunday Times, Luis Moreno Ocampo, fost șef al Curții Penale Internaționale, i-ar fi cerut actriței să facă parte dintr-un plan pentru a-l face pe Kony, de 56 de ani, să iasă din locul în care se ascundea.

Detaliile apar într-o serie de e-mailuri puse la dispoziția Sunday Times de site-ul francez Mediapart.

"Să nu mai vorbim de alte celebrități, ea este aceea", a scris Moreno Ocampo într-un e-mail. "I-ar plăcea foarte mult să-l aresteze pe Kony. Probail și Brad ar merge", a adăugat el.

Jolie, în vârstă de 42 de ani, a vorbit în trecut despre Kony, afirmând într-un interviu din 2010 pentru Nightline că ar fi tentată să "doboare" anumiți oameni, precum Kony, dacă s-ar afla singură cu ei în cameră.

"Este o ființă extraordinar de oribilă", a declarat ea pentru The Telegraph în 2012 despre liderul "Armatei de Rezistență a Domnului", un grup de gherilă care operează în Uganda.

Kony, care a fost acuzat că a răpit copii pentru a-i transforma în soldați sau în sclavi sexuali, a fost inculpat în 2015 pentru crime de război și crime împotriva umanității de Curtea Penală Internațională de la Haga, dar nu a putut fi capturat.

Planul de a-l captura ar fi implicat trimiterea lui Jolie și Pitt cu o unitate a forțelor speciale americane în Republica Centrafricană, în apropierea taberei întărite a lui Kony. Moreno Ocampo susținea că actrița a sugerat ca să-l invite pe Kony la un dineu privat, unde urma să fie capturat și arestat.

"Brad mă susține. Să discutăm logistica. Multă dragoste", i-ar fi scris ea lui Moreno Ocampo.

Potrivit Sunday Times, planul nu fost pus niciodată în aplicare.

Angelina Jolie și Brad Pitt s-au despărțit în 2016. Reprezentanții actriței nu au răspuns solicitărilor de comentarii din partea Us Weekly.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu