Angelina Jolie a fost numită emisar special al ONU

Embed:

Actriţa americană Angelina Jolie, în vârstă de 36 de ani, are tot mai multe motive de bucurie. După ce săptămâna trecută, a anunţat oficial că s-a logodit cu iubitul ei Brad Pitt, ONU i-a pregătit o surpriză. După mai bine de zece ani de activitate în cadrul Agenţiei pentru Refugiaţi, frumoasa actriţă a fost numită emisar special al Naţiunilor Unite.

Funcţia de emisar special îi permite Angelinei Jolie să reprezinte Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi la nivel guvernamental şi diplomatic. Potrivit purtătorului de cuvânt al organizaţiei, Angelina Jolie nu va fi remunerată, ea continuând să lucreze în calitate de voluntar.

Interesul Angelinei Jolie în activităţile de caritate a început în anul 2000, după filmarea unei pelicule în Cambodgia. Artista a vizitat, mai apoi, ţările africane alături de reprezentanţii Agenţiei Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. În 2001, Angelina Jolie a fost numită Ambasador al Bunăvoinţei. De atunci actriţa, câştigătoare a unui premiu Oscar, a condus peste 40 de misiuni, în diferite colţuri ale lumii.

Angelina Jolie şi Brad Pitt sunt împreună de mai bine de şapte ani şi au şase copii. Trei dintre ei au fost adoptaţi: unul din Cambodgia, altul din Etiopia, iar cel de-al treilea din Vietnam.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu