Angela Merkel, o nouă criză de tremor la un eveniment oficial (VIDEO)

Embed:

Cancelarul german Angela Merkel a fost văzut din nou tremurând, joi, în timpul unui eveniment la care lua cuvântul preşedintele Frank-Walter Steinmeier, transmite Reuters, citat de adevarul.ro.

Merkel a avut o nouă criză de tremor, la o ceremonie de predare a mandatului de către ministrul Justiţiei, Katarina Barley, care părăseşte postul pentru un loc de deputat în Parlamentul European. Cancelarului german i-a fost oferit un pahar cu apă, după ce a spus despre prima criză de tremurat că a fost provocată de deshidratare.

Criza a durat aproape două minute, potrivit unui fotograf al agenţiei DPA prezent în sală. Angela Merkel, care împlineşte 65 de ani luna viitoare, a încercat să-şi controleze tremurul încrucişându-şi braţele.

Aceasta este a doua criză în ultimele două săptămâni. Întrebat în legătură cu starea sănătăţii lui Merkel, purtătorul ei de cuvânt a dat asigurări că se simte bine. Mai mult, el a declarat că Merkel va lua parte la summitul G20, programat pentru vineri şi sâmbătă la Osaka, în Japonia.

„Totul va decurge conform planului. Cancelarul este bine“, a spus purtătorul de cuvânt.

La 18 iunie, Merkel a avut o criză de tremor în momentul primirii preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Ea a declarat atunci că şi-a revenit după ce a băut trei pahare de apă, sugerând că fusese deshidratată. Cancelarului i s-a făcut rău în decebrie 2014, când i-a scăzut tensiunea în timpul unui interviu.

Înregistrarea a fost întreruptă pentru scurt timp, iar anturajul său a spus că episodul avea legătură tot cu o deshidratare. Aflată la conducerea Germaniei din 2005, Angela Merkel urmează să se retragă la sfârşitul actualului mandat, în 2021.

Lasă un comentariu