Angela Merkel ar putea fi realeasă în funcţia de cancelar pe 17 decembrie. Vezi cu cine va forma coaliţia de guvernare

Cancelarul german, Angela Merkel, ar putea fi aleasă pe, 17 decembrie, în fruntea guvernului german, asta după ce a ajuns, miercuri, la un accord cu Partidul Social-Democrat (SPD) pentru formarea unui Guvern comun, au anunţat surse apropiate negocierilor pentru AFP, citate de Mediafax.ro.

Acest acord urmează să fie aprobat de militanţii Partidului Social-Democrat în cadrul unui referendum care va începe în decembrie şi al cărui rezultat este incert.

Merkel a acceptat concesiuni majore care ar putea să o ajute să învingă reticenţele militanţilor SPD de a se alia cu un partid de dreapta. CDU a acceptat crearea unui salariu minim în Germania de 8,50 de euro pe oră începând din 2015, dar că acesta se va aplica în toate domeniile începând din 2017. Numeroase detalii rămân însă de clarificat.

Partidul Social-Demcorat (SPD) a obţinut adoptarea acestei măsuri reprezentative pentru programul său electoral, o condiţie necesară pentru orice acord de coaliţie.

SPD a obţinut câştig de cauză şi în privinţa revendicărilor sale societale majore, precum posibilitatea acordării dublei naţionalităţi copiilor străini născuţi în Germania.

Publika.md aminteşte că, Partidul Uniunea Creştin-Democrată a obţinut un scor de aproape 42 la sută la alegerile parlamentare din septembie anul curent.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu