Angela Merkel a ţinut ultimul discurs în calitate de şefă a Uniunii Creştin-Democrate

Embed:

Cancelarul german, Angela Merkel, a ţinut astăzi ultimul discurs în calitate de şefă a Uniunii Creştin-Democrate. La congresul formaţiunii, care îşi alege astăzi un nou lider, oficialul le-a mulţumit celor prezenţi pentru sprijinul acordat în cele aproape două decenii în care s-a aflat la cârma CDU.

"Cu toţii ştim că puterea partidului nu depinde doar de persoana care îl conduce, dar de toţi membrii acestuia. La fel de importanţi sunt reprezentanţii partidului din regiuni, diverse asociaţii şi sindicate. Toţi trebuie să meargă mână în mână. De multe ori, am demonstrat că împreună putem face faţă tuturor dificultăților", a declarat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Merkel a anunţat în octombrie că nu va mai candida la şefia partidului pe care îl conduce. Ea însă va rămâne cancelar al Germaniei până la sfârşitul mandatului, care se încheie în 2021. În cursa pentru principala funcţie din partid s-au înscris 12 candidaţi. Cei mai cotați sunt ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, fostul lider al grupului parlamentar, Friedrich Merz  şi mâna dreaptă a lui Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer. 

Alegerile vor fi secrete, iar candidatul învingător trebuie să obţină peste 50 la sută din voturi. În caz contrar, va fi organizat un nou scrutin, între primii doi plasați.

Cel care va câștiga scrutinul în cadrul partidului va fi și candidatul Uniunii Creştin-Democrate pentru postul de cancelar la alegerile parlamentare din 2021.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu