Angela Merkel a ţinut ultimul discurs în calitate de şef al CDU

Embed:

Locul Angelei Merkel de la şefia Uniunii Creştin-Democrate din Germania va fi ocupat de mâna sa dreaptă Annegret Kramp-Karrenbauer. Ea a primit voturile a 517 dintre cei 999 de membri ai formaţiunii prezenţi la congres. Evident, prima care a felicitat-o a fost Angela Merkel.

După anunţarea rezultatelor, vădit emoţionată, Kramp-Karrenbauer a ţinut un discurs în cadrul căruia a mulţumit tuturor celor care au votat-o.

" Accept rezultatele votului. Vă mulţumesc pentru încredere. De asemenea, le mulţumesc contracandidaţilor mei Jens Spahn şi Friedrich Merz", a spus Annegret Kramp-Karrenbauer, noul şef al CDU.

Kramp-Karrenbauer, în vârstă de 56 de ani, are o experiență guvernamentală vastă. Ea este poreclită ''mini-Merkel'', datorită stilului său politic centrist pragmatic, dar şi „șerif feminin” pentru fermitatea de care a dat dovadă în calitate ministru de Interne în Saarland. A

nnegret Kramp-Karrenbauer va fi şi candidatul Uniunii Creștin-Democrate pentru postul de cancelar la alegerile parlamentare din 2021. Ieri, la congresul formaţiunii, cancelarul Angela Merkel a ţinut ultimul său discurs în calitate de şefă a partidului.

Ea le-a mulţumit celor prezenţi pentru sprijinul acordat în cele aproape două decenii în care s-a aflat la cârma Uniunii Creştin-Democrate. Deşi pleacă de la şefia partidului, Merkel va rămâne cancelar al Germaniei până în 2021, când i se va încheia mandatul.

"Cu toţii ştim că puterea partidului nu depinde doar de persoana care îl conduce, dar de toţi membrii acestuia. La fel de importanţi sunt reprezentanţii partidului din regiuni, diverse asociaţii şi sindicate. Toţi trebuie să meargă mână în mână. De multe ori, am demonstrat că împreună putem face faţă tuturor dificultăților", a spus cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Angela Merkel, numită "Doamna de Fier a Europei", are 64 de ani. Ea a reuşit să se impună într-o ţară în care politica este dominată tradiţional de bărbaţi şi a fost prima femeie venită la conducerea Germaniei.

Merkel, care este cancelar din 2005, a avut un rol incontestabil în soluţionarea crizei datoriilor în care s-a pomenit spaţiul monedei unice, dar şi în stabilirea unui dialog între Rusia şi Occident. În ultimii ani, ea a fost însă dur criticată pentru poziţia prea flexibilă faţă de imigranţi, iar asta i-a scăzut din popularitate. Drept dovadă este scrutinul regional din landul Hesse din această toamnă.

Atunci, Uniunea Creştin-Democrată a obţinut doar 27 la sută din voturi. Experţii politici germani cred că anume acesta a fost motivul care a determinat-o pe Merkel să renunţe la şefia CDU.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu