Angela Merkel - "injecţia" cu optimism pentru moldoveni?

Embed:

Pesimismul moldovenilor este generat de lipsa oportunităţilor în ţara noastră, iar ca să fie optimişti, oamenii au nevoie de repere morale. De această părere sunt invitaţii emisiunii Fabrika. Unele voci afirmă, însă, că pentru a le injecta o doză de speranţă cetăţenilor Republicii Moldova, guvernanţii apelează, deseori, la notorietăţi din afară.

"Ne-am trezit la un moment că nu avem repere morale. Viitorul acestei ţări sunt oamenii, cei ce mişcă naţiunile. Saltul se face cu oameni, nu cu bani şi noi trebuie să avem grijă de potenţialul nostru intelectual", a declarat preşedintele Centrului de Iniţiativă şi Monitorizare a Autorităţilor Publice, Ion Dron.

Alţi invitaţi afirmă că, raza de lumină vine de la elita politică de peste hotare.

"Domnul Filat a invitat-o pe doamna cancelar Angela Merkel ca dânsa să injecteze o doză de optimism, mai mult sau mai puţin justificat, societăţii moldoveneşti, pentru că cei care guvernează Republica Moldova nu pot să transmită o rază de lumină. De aceea, avem nevoie de voiajori de genul acesta", a opinat politicianul Iurie Roşca.

În opinia analistului politic Igor Boţan, cetăţenii au nevoie de repere morale pe care să le urmeze.

"De lideri morali cu certitudine avem nevoie, ei ar putea să influenţeze clasa politică şi să readucă optimismul cetăţenilor că Republica Moldova se poate realize ca stat", a subliniat Boţan.

Potrivit unui studiu realizat de organizaţia Gallup, în Moldova, rata pesimiştilor în ceea ce priveşte găsirea unui loc de muncă este de aproximativ 88 la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu