Angajaţii serviciului de urgenţă din orașul Cupcini au un sediu nou

Embed:

Angajații serviciului de urgență din orașul Cupcini, raionul Edineț, vor beneficia de condiţii de muncă mai bune. Ei au trecut într-un sediu nou amenajat conform standardelor europene.

Timp de două decenii, medicii și felcerii au activat în condiții greu de imaginat. Iarna erau nevoiți să aprindă focul în sobă când veneau la serviciu, iar apa din lavoarul agățat pe perete era de cele mai multe ori înghețată.

"Aici stătea medicul, aici felcerul, iar pe mijloc puneam un pat suplimentar și stăteau șoferii, fiindcă pe hol era foarte frig. Ne încălzeam în jurul acestei sobe. Aici era împrovizată cabina de duș", a afirmat felcerul, Svetlana Vereşco. 

Acum, ei beneficiază de săli de odihnă spațioase, bloc sanitar şi de o mică sufragerie.

"Nu era nici apă rece și nici caldă, de duș nici nu vorbesc. Acum avem toate condițiile,apă caldă, încălzire centralizată"

"Este mult spațiu, lumină, avem toate condițiile. În fostul sediu aduceam lemne şi cărbuni pentru a face focul. Clădirea este conectată la conducta de gaz, vom avea și apă caldă."

Lucrările de construcţie au costat 2,7 milioane de lei. Banii au fost oferiți de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

"Lucrările au fost efectuate într-un timp scurt, în două luni și jumătate. Vedeți acum aici e un edificiu modern care corespunde tuturor cerințelor sanitare și igienice", a spus directorul adjunct al CNAMUP, Alexandru Ghidirimschi. 

"Deschiderea acestui edificu aduce Europa mai aproape de noi, ne bucurăm în acest sens atitudinea și susținerea guvernului și a parlamentului. Intenționăm să deschidem un astfel de edificu și în Fetești", a afirmat deputatul PDM, Oleg Sârbu.

În acest an, au fost inaugurate 12 unităţi de primire în toată țara. Şase și-au început activitatea în vară. Autoritățile susţin că până la sfârșitul anului vor mai apărea alte 10 instituții.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu