Angajații Procuraturii au ridicat documente de la Parlament și Banca de Economii

Embed:

Procurorii anticorupţie au ridicat în această dimineaţă un set de acte din clădirea Parlamentului şi din sediul central al Băncii de Economii. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul dosarului privind acordarea unor credite neperformante. 

Procurorii s-au aflat în Parlament şi la Banca de Economii timp de două ore.

"S-au ridicat documente din sediul Parlamentului. Este vorba despre Comisia specializată parlamentară şi secretariatul Parlamentului, precum şi din sediul central al Băncii de Economii. Ne-au interesat acele acte şi documente care au stat la baza gestionării situaţiei legate de activitatea băncii, mai ales în anul 2013 atunci când a avut loc capitalizarea suplimentară a acestei bănci", a spus şeful Procuraturii Anticorupţie, Eduard Harunjen.

Au fost ridicate mai multe documente care conţin informaţii despre tranzacţiile de la Banca de Economii. Acțiunile au loc în cadrul anchetei extinse în cazul Băncii de Economii, investigații care au fost solicitate recent de procurorul general Corneliu Gurin.

În cadrul acestora sunt ridicate mai multe acte și au loc audieri în mai multe instituţii responsabile. În cadrul dosarului BEM, au fost reținute mai multe persoane printre care și fostul şef al Băncii de Economii Grigore Gacikevici, fostul şef al Direcţiei juridice din cadrul BEM Mihail Bejenari şi omul de afaceri Ivan Tomailî.

De asemenea, directorul companiei Valiexchimp, Valentin Bodișteanu, şi Mihail Moșcin, şeful firmei "Moşbani", vor sta în arest la domiciliu, la fel, timp de 30 de zile.

Toţi au statut de bănuit în dosarul creditelor neperformante de la Banca de Economii, care potrivit guvernatorului BNM, Dorin Drăguţanu se ridică la 450 de milioane de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu