Angajații Primăriei cer eliberarea lui Chirtoacă şi au publicat o notă de poziţie

Angajaţii Primăriei cer eliberarea din arest a edilului Dorin Chirtoacă şi au publicat o notă de poziţie în acest sens. Potrivit acestora, din cauza "acțiunilor întreprinse de către organele urmării penale și a deciziei magistraților, funcționarea administrației publice locale a municipiului Chișinău este paralizată, fapt ce va afecta în mod incontestabil, atât prestarea serviciilor publice aflate în responsabilitatea autorităților municipale, cât și drepturile salariaților din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, preturilor de sector și subdiviziunilor administrației publice municipale, a instituțiilor de învățământ preșcolar și preuniversitar". 

Mai mult decât atât, în nota de poziţie se spune că în această situaţie va fi imposibilă achitarea salariilor a angajaţilor, fiindu-le încălcate drepturile garantate de Constituţie.  

Aceştia susţin că arestul lui Chirtoacă va duce la blocarea lucrărilor de reparație a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, imposibilitatea de implementare a proiectului de termoizolare a clădirilor instituțiilor bugetare și blocurilor de locuit,  stoparea procesului de lichidare a consecințelor calamităților naturale din luna aprilie curent. 

Tot arestul primarului va afecta şi organizarea și desfășurarea odihnei și întremării sănătății copiilor în sezonul estival, dar şi lucrările de reparație și întreținere a infrastructurii drumurilor și căilor de acces. 

În aceeaşi notă de poziţie, angajaţii Primăriei solicită eliberarea din arest la domiciliu a primarului Dorin Chirtoacă şi cercetarea acestuia în libertate.

PUBLIKA.MD aminteşte că primarul Dorin Chirtoacă a fost reţinut joi de ofiţerii CNA, fiind acuzat de trafic de influenţă. Ulterior, magistraţii de la Judecătoria Buiucani au emis pe numele primarului un mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile. 

Potrivit procurorilor, în urma mai multor audieri, s-a constatat că Dorin Chirtoacă i-ar fi dat indicaţii viceprimarului Capitalei, Nistor Grozavu, să implementeze proiectul parcărilor în municipiul Chişinău şi să semneze contractul cu firma Eme Parkleitsystem, fără avizul Consiliului municipal.

Potrivit anchetei, Chirtoacă urma să primească o cotă de 13 la sută din banii prevăzuţi pentru realizarea proiectului. 26 la sută ar fi trebuit să îi revină omului de afaceri Alexandru Pincevschi, iar alte 13 procente trebuia să-i primească şefului Direcţiei Transport a Capitalei, Igor Gamreţki, reţinut în acelaşi dosar.

Dorin Chirtoacă riscă până la şapte ani de închisoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu