Angajaţii Institutului de Zoologie MUNCESC ÎN CONDIŢII GRELE, la o săptămână de la producerea incendiului

Angajaţii Institutului de Zoologie muncesc în condiţii grele, la o săptămână de la producerea incendiului. Ei nu pot desfăşura cercetări din cauza lipsei de curent electric. Lumina va fi aprinsă doar după ce vor fi stabilite cauzele care au dus la izbucnirea flăcărilor. În plus, pereţii au fost afectaţi de apa folosită la stingerea focului.

"În cadrul Muzeului de Entomologie a suferit tavanul acestui muzeu şi parţial din cutiile de insecte a colecţiei", a menţionat Elena Baban, şefa laboratorului de Entomologie.

"Podeaua este ridicată, pereţii sunt uzi, chiar şi acum ne picură câte un pic în birou, dar sperăm că instituţiile competente vor lua decizii şi vor face ca să fie bine să muncim", a spus Natalia Sochircă, şefa laboratorului de Ornitologie.

"Noi ne-am obişnuit că totul funcţionează, fără calculatoare este greu. Oricum avem de îndeplinit dări de seamă", a precizat o angajată. 

Laboranții au şi veşti bune: au reuşit să salveze colecţia de insecte care are mai mult de jumătate de secol.

Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, care a fost la institut pentru a vedea care este situaţia, a dat asigurări că rezultatele expertizei vor fi gata în curând.

"Atât cât este posibil de repede vom obţine aceste rezultate ale expertizelor. În funcţie de venirea acestora vom constitui toate organele necesare care vor stabili şi costurile recuperării şi modul în care se va proceda mai departe", a menţionat Monica Babuc. 

Angajaţii au profitat de prezenţa ministrului, şi s-au plâns şi de alte probleme pe care le au.

"În primul rând să avem acoperiş dacă vin ploile. Doi - vom efectua toate reparaţiile necesare care ţin de securitatea muncii în laboratoare", a subliniat Ion Toderaş, directorul Institutului de Zoologie

Incendiul a izbucnit în data de 20 aprilie. Focul a afectat trei mii de metri pătraţi din acoperiş. Suma prejudiciului s-ar ridica la cinci milioane de lei.

Citeşte şi: IMAGINI FILMATE CU DRONA de la incendiul de proporţii produs la un institut al Academiei de Ştiinţe. 100 de pompieri au luptat cu flăcările

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu