Angajaţii IGSU, în acţiune. Salvatorii moldoveni au participat la Competiţia de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat

Angajaţii IGSU, în acţiune. Douăzeci şi cinci de salvatori din Republica Moldova au participat la Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat desfăşurată la Craiova, România.

Întrecerile au fost organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Oltenia, unde au participat 16 echipe SMURD din România, dar şi o echipă din ţara noastră.

Salvatorii SMURD s-au întrecut în acţiuni de acordarea primului ajutor demonstrând competențele profesionale în lucrări de descarcerare, deblocarea victimelor din fiarele autovehiculelor avariate, dar şi salvarea oamenilor din situaţii de risc. Salvatori moldoveni au demonstrat capacităţi înalte în domeniul primului ajutor, efectuând acţiuni de deblocare contra cronometru.

Toate acţiunile participanţilor au fost strict monitorizate de un grup de arbitri din cadrul IGSU România.

Angajaţii IGSU au avut parte de o experienţă inedită şi au reuşit să comunice cu colegii din România preluând tehnici şi metode utile de intervenţie.

Competiția are drept scop îmbunătățirea pregătirii în domeniul descarcerării şi acordării primului ajutor calificat, dar şi schimbului de bune practici în privinţa strategiilor de reducere a numărului de victime în urma accidentelor rutiere.

Evenimentul a ajuns la a şaptea ediţie.

loading...

Lasă un comentariu