Angajații CF Bălţi, care au furat 25 tone de motorină, îşi vor petrece sărbătorile pascale după gratii

Embed:

Şeful de post din cadrul Inspectoratului de Poliție Fălești şi șeful adjunct al Depoului de Locomotive Bălți îşi vor petrece sărbătorile pascale după gratii.

Azi, magistraţii judecătoriei Bălţi au admis integral demersul procurorului în privinţa poliţistului, care va sta 30 de zile după gratii. Iar în privinţa angajatului de la CFM, judecătorii au decis să-i dea 20 de zile de arest preventiv, asta după ce bărbatul a acuzat probleme de sănătate.

Procurorii Anticorupţie au solicitat 30 de zile pentru toţi cei opt învinuiţi în dosarul CFM, privind furtul de motorină.

Aceştia urmează să afle decizia în privinţa lor, pe parcursul zilei de astăzi.

Toţi cei opt suspecţi au fost reţinuţi marţi şi sunt suspectaţi de corupere pasivă şi delapidarea averii străine.

Potrivit anchetei, timp de două luni jumătate, aceştia au sustras circa 25 de tone de motorină, în sumă de circa 400 mii de lei.

Potrivit procurorilor, sistematic, din locomotive se furau 50-200 litri de motorina, care era vândută prin intermediul a doi cumpărători din satul Răuțel, Fălești.

Activitatea era protejată de şeful adjunct al depoului din Bălţi, care lunar primea de la 500 până la 1.500 lei, de la fiecare mecanic din cei patru reţinuţi. Poliţistul reţinut primea săptămânal bani şi motorină, pentru a închide ochii la aceste acţiuni ilegale.

PUBLIKA.MD amintește că marţi, opt persoane au fost reținute fiind bănuite de corupere pasivă şi delapidarea averii străine.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu