Angajații CF Bălţi ar fi furat 25 tone de motorină. Opt persoane au fost reținute (VIDEO)

Embed:

Descinderi matinale la Depoul de Locomotive Bălți al Întreprinderii de Stat "Calea Ferată din Moldova". Opt persoane au fost reținute fiind bănuite de corupere pasivă şi delapidarea averii străine.

Potrivit procurorilor şi ofițerilor anticorupție, suspecţii ar fi implicaţi în cazuri de furturi de motorină de la întreprindere. Până la această etapă a anchetei, oamenii legii au adunat probe că timp de două luni, aceştia au sustras circa 25 de tone de motorină, în sumă de vreo 400 mii de lei. 

La adresa redacției noastre au fost trimise imagini filmate pe poligonul Răuţel, din Făleşti cum mai mulți angajați furau combustibil din locomotivele Întreprinderii de Stat "Calea Ferată din Moldova". Combustibilul furat este transportat ulterior cu o maşină, care staţiona în zonă.

Potrivit procurorilor, sistematic, din locomotive se furau 50-200 litri de motorina, care era vândută prin intermediul a doi cumpărători din satul Răuțel, Fălești. Activitatea era protejată de şeful adjunct al depoului din Bălţi, în schimbul a 500 - 1500 lei lunar, bani pe care îi primea de la mecanic.

"În total au fost reținute opt persoane dintre care patru mecanici de locomotive, șeful adjunct al Depoului de Locomotive de la Bălți două persoane care asigurau întotdeauna procurarea motorinei de la mecanici, un complice și un polițist care asigura protecția", a declarat Sergiu Gavajuc, șef Oficiu Nord al Procuraturii Anticorupție.

Persoanele reţinute au fost escortate la Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție. Printre acestea este și șeful adjunct pe exploatare la Depoul de Locomotive Bălți care a refuzat să vorbească cu presa.

Şi unul din avocaţii suspecţilor nu a vrut să ne spune care este poziţia clientului său.

"El pledează vinovat, nevinovat? Nu pot să comentez. "

Poliţistul reţinut era din localitatea unde avea loc infracţiunea. El primea săptămânal bani şi motorină, pentru a închide ochii la aceste acţiuni ilegale.

Potrivit oamenilor legii toţi cei opt bănuiţi au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Deocamdată conducerea Întreprinderii Calea Ferată nu a comentat acest incident.

PUBLIKA.MD amintește că procurorii anticorupție, oficiul Nord, în comun cu colaboratorii Direcției Nord al Centrului Național Anticorupție, au făcut percheziții în această dimineață în cadrul Depoului de Locomotive Bălți al ÎS ”Calea Ferată din Moldova”.

Acțiunile se desfășoară în cadrul unei cauze penale ce vizează fapte de delapidare a averii străine și corupere pasivă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu