Angajați americani din sectorul public, trimiși în concediu neplătit. Care este motivul

Embed:
Blocajul parțial în care a intrat administrația SUA din cauza neînțelegerilor cu privire la bugetul de stat pe anul viitor afectează sute de mii de angajați din sectorul public. Aceștia au fost trimiși în concediu neplătit până în ianuarie după ce negocierile din Congres au eșuat. Ca urmare, un fast food din Washington a început să ofere burgeri gratis bugetarilor neplătiți.

Peter Tabibian, proprietarul restaurantului, spune că nu este prima dată când recurge la acest gest. Acum cinci ani, angajații din administrație se aflau într-o situație similară. Atunci a durat mai mult de două săptămâni, iar generozitatea sa aproape că l-a băgat în faliment. În ciuda riscurilor, nu a renunţat.

”Sperăm ca politicienii să vină la Z-Burger şi, în timp ce vor savura un burger delicios, să rezolve problema, ca oamenii să poată revine la muncă”, a declarat Peter Tabibian, proprietarul restaurantului Z-Burger.

Blocajul parţial în care a intrat administraţia americană durează deja de o săptămână. Marea neînțelegere o reprezintă finanţarea zidului pe care Donald Trump vrea să-l ridice de-a lungul frontierei cu Mexic, pentru a opri fluxul de migranți. Liderul de la Casa Albă a amenințat chiar că va închide hotarul cu Mexicul dacă nu va primi banii necesari pentru zid.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu