Andy Murray a criticat dur momentul sexist de la gala "Balonul de Aur": De ce femeile trebuie să suporte asemenea nenorociri?

Andy Murray a sancţionat aspru momentul mai puţin plăcut de la gala de decernare a Balonului de Aur, organizată luni. Tenismenul nu a fost de acord cu remarca prezentatorului Martin Solveig, care a pus-o pe Ada Hegerberg să facă "twerk".

Totul s-a întâmplat când sportiva a fost invitată pe scenă, pentru a primi premiul de cea mai bună fotbalistă a lumii, scrie mediafax.ro. Hegerberg a rămas surprinsă de cerinţa lui Solveig, iar Murray a remarcat momentul şi a reacţionat pe un site de socializare:

"Un alt exemplu de sexism ridicol care încă există în sport. De ce femeile trebuie să suporte asemenea nenorociri? Ce întrebări le-au fost puse lui Mbappe şi Modric? Îmi imaginez că despre fotbal. Şi pentru cei care cred că subiectul e mai mediatizat decât e cazul, pentru că a fost doar o glumă, am un mesaj: nu a fost. Am fost implicat în sport toată viaţa, iar nivelul de sexism e incredibil", a spus Andy Murray, citat de skysports.com.

Ulterior, prezentatorul şi cea mai bună jucătoare a lumii s-au întâlnit în culise.

Solveig şi-a prezentat scuzele şi a ţinut să menţioneze acest lucru şi pe Twitter: "Am vorbit cu Ada şi mi-a spus că a înţeles gluma. Îmi prezint scuzele dacă a fost ceva ofensator, nu asta a fost intenţia mea. Nu în ultimul rând, felicitări Adei pentru trofeul câştigat".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu