Andy Murray a câştigat pentru a două oară turneul de la All England Club

Jucătorul britanic de tenis Andy Murray (29 de ani), cap de serie numărul doi la Wimbledon, l-a învins, duminică, pe Milos Raonic, al 6-lea favorit, scor 6-4, 7-6, 7-6, şi a câştigat pentru a două oară turneul de la All England Club, informează Realitatea.net.

Confruntarea dintre Andy Murray şi Milos Raonic a durat două ore şi 50 de minute. Murray s-a aflat în permanenţă la conducere, după ce a reuşit break-ul în game-ul şapte şi a câştigat primul set cu 6-4. Manşa secundă a fost echilibrată, ambii jucători şi-au conservat avantajul serviciului şi s-a ajuns în tiebreak. Aici, Murray a comis mult mai puţine erori şi s-a impus cu 7-3.

În setul al treilea, Raonic a încercat să fie mai agresiv şi să preia iniţiativa, punându-l în dificultate pe adversarul său la 2-2, însă Murray a salvat două mingi de break. Actul s-a decis în prelungiri, unde tot britanicul a fost jucătorul mai bun şi a câştigat cu 7-2.

Murray a mai fost prezent în ultimul act al competiţiei de la Wimbledon în 2012 şi 2013, când i-a avut adversari pe Roger Federer, respectiv Novak Djokovic, însă a ieşit victorios doar în faţa sportivului sârb în urmă cu trei ani.

Trofeul din acest an este al treilea de Grand Slam din cariera lui Andy Murray, dintre care două au fost obţinute la Wimbledon şi unul la US Open.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu