Lucru care i-a facut pe cei de la Business Insider să noteze "Android a fost încă o dată decimat de iOS atunci când contează cu adevărat". Și pe lângă cei de la Adobe, datele IBM confirmă acest lucru. În războiul iOS vs Android în perioada sărbătorilor și de Black Friday, iOS s-a impus la 3 capitole importante:

 Valoarea medie a comenzilor: Utilizatorii de iOS au cheltuit în medie 121.86$, în comparație cu 98.07$ pentru cei cu Android, o diferență de 24.3%

 Traficul online: Din totalul traficului online, 34.2% a fost adus de utilizatorii de iOS, mai mult decât dublu în cazul utilizatorilor de Android.

► Vânzări online: 21.9% din vânzările online au fost făcute de utilizatorii de iOS, aproape de 4 ori cât cei de Android care au reprezentat 5.8%

Aceste date sunt extrem de importante din mai multe motive. La nivel global Apple deține 12% din piața smartphone-urilor, conform Gartner, iar Android are 82%. În Statele Unite, Apple are 42% din piață, cu 10% mai putin decat Android, conform comScore. În mod normal, cu câți sunt mai mulți oameni care folosesc o anumită platforma, cu atât stai mai bine. În teorie, cu cât sunt mai mulți oameni care folosesc Android, cu atât dezvoltatorii se vor axa pentru o optimizare mai bună pe Android. În teorie, Apple ar trebui să fie locul 2, iar experiența pe site-uri și aplicații ar trebui să fie mai bună pentru cei cu Android, întrucât de acolo vin majoritatea utilizatorilor.

Iată însă că, în practică, avantajul Android în market share nu reprezintă vreun avantaj având în vedere că cei care folosesc iOS sunt mult mai activi, lucru demonstrat de datele de mai sus. De exemplu, dacă vrei să-ți faci un site, în acest moment e mai important să îl optimizezi pentru iOS pentru de acolo vin mai mulți clienți. Astfel, Apple oferă aplicații mai bune și o experiență online mai bună din acest motiv.

Poate fi adus argumentul că aceste date nu sunt relevante, ci doar demonstrează că utilizatorii de iOS cheltuiesc mai mulți bani. Însă și dacă acest lucru este valabil, reprezintă o veste bună pentru iOS. Pentru că dezvoltatorii și companiile vor fi înclinate să se plieze pe nevoile celor care cheltuiesc mai mulți bani.