Andrian Candu vrea investiții românești în domenii strategice pentru Republica Moldova

Embed:

"Procesul de integrarea europeană a Moldovei este unul ireversibil, iar autorităţile de la Chişinău contează pe sprijinul României." Declaraţia a fost făcută de şeful Legislativului, Andrian Candu, în cadrul întrevederilor cu preşedintele Camerei Deputaților de la Bucureşti, Valeriu Zgonea, şi cu premierul român, Victor Ponta. 

"Contăm foarte mult pe sprijinul României, Guvernului şi Parlamentului, ca să reuşim acest proces ireversibil să accelerăm, astfel încât ceea ce am putea face în termen de cinci ani, să reuşim să facem într-un an", a spus speakerul moldovean.

Andrian Candu s-a mai referit și la importanța extinderii construcției gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău, lansând un apel către oamenii de afaceri din România de a spori investițiile în domenii strategice pentru țara noastră.

Preşedintele Camerei Deputaţilor de la Bucureşti, Valeriu Zgonea, a reiterat sprijinul României pentru parcursul european al Moldovei: "Împreună vom indeplini promisiunele pe le-aţi făcut cetăţenilor în ceea ce priveşte drumul fără întoarcere pe care aţi ales către Uniunea Europeană, către democrație."

Iar şeful guvernului de la Bucureşti a menţionat că România a devenit cel mai mare partener comercial al ţării noastre.

"Toate proiectele pe care am început în 2014 vrem să le continuăm atâta timp când este foarte clară voinţa Moldovei de a merge în continuare spre Europa, spre România, spre societatea europeană şi democratică", a afirmat Victor Ponta. 

În cadrul vizitei de două zile în România, Andrian Candu s-a întâlnit şi cu şeful statului român, Klaus Ionannis.

Miercuri, şeful legislativului a participat la un dineu organizat de Casa Regală la Castelul Peleș de la Sinaia, cu ocazia zilei de naștere a principesei moștenitoare Margareta.

În aceeaşi zi, Andrian Candu s-a întâlnit cu omologul preşedintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, şi cu ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

Oficialii au discutat despre relaţiile bilaterale dintre cele două ţări, inclusiv despre prelungirea gazoductului Iaşi-Ungheni până la Chişinău, proiect care va începe în toamnă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu