Andrian Candu vrea excluderea totală a imunităţii parlamentare

Embed:

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, este de părere că ar fi necesară excluderea totală a imunităţii parlamentare. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii Fabrika.

"Guvernul a venit cu un proiect privind limitarea imunităţii, dar noi am merge mai departe prin modificarea Constituţiei pentru excluderea totală a imunităţii. Să existe imunitate doar în cazul declaraţiilor lor politice", a menţionat şeful Legislativului.

Totodată, Andrian Candu a spus că trebuie să funcţioneze o regulă pentru toţi cetăţenii acestei ţări.

"Toţi cetăţenii sunt egali şi drpeturile mele se încheie acolo unde încep drepturile dumneavoastră şi toată lumea trebuie să înţeleagă acest lucru. Membrii Guvernului nu se bucură de imunitate, insemnă ca ei pot fi ameninţaţi? Deja nu mai funcţionează într-o lume deschisă la presă şi tot ce inseamnă flux de informaţie, e foarte greu să ascunzi lucrurile şi să spui ca cineva te şantajează. Iată de ce am merge mai departe pe excluderea totală a imunităţii", a conchis preşedintele Parlamentului.

În prezent, Legea Supremă prevede că deputaţii nu pot fi reţinuţi şi percheziţionaţi fără a exista o hotărâre a Legislativului privind ridicarea imunităţii parlamentare.

Citeşte şi: APROBAT de Guvern! Deputaţii vor putea fi reţinuţi, arestaţi şi percheziţionaţi fără acordul Parlamentului

 

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu