Andrian Candu va participa la summit-ul preşedinţilor de Parlament de la Varşovia

Preşedinţii de Parlament, dar şi înalţi demnitari din ţările Europei Centrale şi de Est se vor reuni la un summit, care va vea loc în această toamnă, la Varşovia. Moldova va fi reprezentată la eveniment de şeful Legislativului, Andrian Candu.

Iniţiativa a fost lansată de Polonia şi a fost comunicată preşedintelui Parlamentului de către omologul său Marek Kuchcinski, într-o discuţie telefonică.

Scopul acestui eveniment este de a defini o viziune comună de consolidare a Uniunii Europene şi de a dinamiza cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic. Concluziile şi propunerile care vor fi formulate la întrunire vor fi prezentate, ulterior, instituţiilor europene de la Bruxelles.

În cadrul convorbirii telefonice, preşedintele Parlamentului de la Chişinău şi cel al Legislativului de la Varşovia au evidenţiat că este important ca ţările din Europa Centrală şi de Est, care au viziuni comune în privinţa dezvoltării comunităţii europene, să rămână în continuare unite.

Printre altele, cei doi oficiali au discutat şi despre rezultatele referendumului din Marea Britanie şi decizia Curţii Constituţionale din Austria de invalidare a scrutinului prezidenţial din 22 mai.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu