Andrian Candu: Toate proiectele de legi care au fost lansate vor fi continuate. Nimic nu ne oprește (VIDEO)

În cadrul şedinţei săptămânale a Partidului Democrat din Moldova, Andrian Candru a comunicat că toate proiectele de legi vor fi continuate, iar toate angajamentele și reformele pornite vor fi respectate.

"Am reușit cu brio să avem o reușită frumoasă în fața FMI prin decizia care a fost luată săptămâna trecută și acordarea sumelor respective care deja sunt în bugetul Moldovei.

O altă reușită din această noapte de la Washington ține de trecerea cu succes de Consiliul de Directori ai Băncii Mondiale și debursarea sumei de 30 de milioane.

Totodată, s-a discutat foarte mult despre decizia instanței de judecată de nevalidare a alegerilor locale, putem să criticăm, să comentăm o decizie a instaței de judecată, dar dacă încercăm să construim un stat de drept trebuie să respectăm decizia și să vedem unde trebuie să ne implicăm pentru ca astfel de situații să nu se mai întâmple.

În Parlamentul Republicii Moldova săptămâna viitoare ne propunem să aprobăm o decizie prin care ne vom exprima politic cu referire la cele întâmplate.

Vom căuta soluții prin crearea unui grup de lucru cu atragerea experților străini, deja avem asigurat suportul de expertiză din partea Consiliului Europei.

Toate angajamentele, toate reformele pornite vor fi respecatate. Toate proiectele de legi care au fost lansate vor fi continuate. Tot ce s-a întâmplat ieri la Bruxelles nu ne oprește în tot ceea ce am început să facem", a comunicat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

PUBLIKAMD amintește că: Consiliul de Directori ai Băncii Mondiale a aprobat ieri, 5 iulie, acordarea unei finanțări Republicii Moldova în valoare de 30 milioane de dolari, în cadrul Programului de Management Economic pentru Republica Moldova (DPO-3).

Banii devin disponibili ca urmare a realizării de către Guvern a reformelor în domeniul guvernanței economice, și anume, managementul finanțelor publice, îmbunătățirea mediului de afaceri, inclusiv, domeniul bancar, agricultura și sectorul energetic.

Scopul finanțării este asigurarea stabilității macroeconomice și stimularea creșterii economice.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu