Andrian Candu: Suntem într-un mic blocaj instituțional, dar cu siguranță îl vom depăși prin decizia Curții Constituționale (VIDEO)

Astăzi, în cadrul ședinței PDM, Andrian Candu a vorbit despre sesizarea care este făcută și expediată Curții Constituționale. De asemenea, oficialul și-a arătat indignarea privind blocajul instituțional în care se află Republica Moldova în acest moment. 

"Astăzi dimineață Guvernul s-a întrunit în ședință și unul dintre subiectele care au fost discutate ține de sesizarea care este făcută și care este deja expediată Curții Constituționale, privind  blocajul instituțional care s-a format prin refuzul președintelui Igor Dodon de a desemna ministrul Apărării. Țin să menționez că există deja o decizie a Curții Constituționale din 24 ianuarie 2017, care spune clar că președintele Republicii Moldova este obligat să semneze decretul, chiar dacă prim-ministrul reiterează a doua oară această candidatură. Totuși, președintele Dodon încalcă Constituția și nu desemnează a doua oară ministrul Apărării. Din acest motiv a fost nevoie ca Guvernul să sesizeze Curtea Constituțională. V-m aștepta decizia Curții Constituționale. Suntem într-un mic blocaj instituțional dar cu siguranță îl vom depăși prin decizia Curții Constituționale."

PUBLIKA.MD amintește că, Eugen Sturza, vicepreşedintele PPE, a fost propus în funcţia de ministru al Apărării. Anunţul a fost făcut de preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

De asemnea, preşedintele Igor Dodon nu a acceptat candidatura lui Eugen Sturza, înaintată de Coaliţia de guvernare pentru funcţia de ministru al Apărării. Potrivit şefului statului, acesta nu are experienţa necesară. În schimb, l-a propus pentru acest post pe Victor Gaiciuc, care a deţinut în perioada 2001-2004.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu