Andrian Candu: Subiectul ce ţine de Dmitri Rogozin, declarat persona non grata, este unul consumat

Embed:

Preşedintele Parlamentului, prim-ministrul şi alţi membri ai Guvernului nu au participat la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, convocată de Igor Dodon. În cadrul unui briefing de presă, şeful Legislativului, Andrian Candu, a anunţat că subiectele incluse pe ordinea de zi a întrunirii de astăzi ţin exclusiv de competenţa executivului, nu a şefului statului. 

CITEŞTE ŞI: Premierul şi preşedintele Parlamentului nu vor participa la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate

CITEŞTE ŞI: Cristian Tabără: Dodon continuă să transforme atribuțiile președintelui și să se victimizeze

Andrian Candu a mai declarat că guvernarea nu îşi doreşte ca şedinţele Consiliului Suprem de Securitate să devină un instrument de luptă geopolitică.

Şeful legislativului a menţionat că subiectul ce ţine de Dmitri Rogozin, declarat persona non grata, este unul consumat.

"Pe agenda de astăzi a CS sunt mai multe subiecte, care considerăm că ţin doar de competenţa Guvernului şi nu sunt de competenţa CS şi nu sunt de competenţa preşedintelui Dodon. Unul din subiecte, care considerăm că nu are de ce să fie discutat la nivelul CSS ţine de decizia Guvernului de a-l declara pe vicepremierul federaţiei Rusei, Dmitri Rogozin ca persoana non grata", a declarat Andrian Candu. 

CITEŞTE ŞI: Petru Bogatu: Orice stat care tolerează dualitatea puterii riscă să crape

CITEŞTE ŞI: Principiul lui Igor Dodon este: Cu cât este mai rău pentru Republica Moldova cu atât este mai bine pentru Partidul Socialiştilor

Deşi recunoaşte că nicio persoană din afara ţării nu are dreptul să insulte poporul, preşedintele Igor Dodon insistă totuşi că vicepremierul rus nu trebuia declarat indezirabil pe teritoriul Moldovei.

"Ministerul de Externe trebuia să vină la Consiliul Superior de Securitate să informeze ce a stat la baza unei astfel de initiative. Nu este vorba de personalitatea politicianului respectiv, Rogozin sau altul, este vorba de vicepremierul unei ţări care este importantă pentru noi. Şi este vorba de reprezentantul special al Federaţiei Ruse pentru Transnistria", a declarat preşedintele Igor Dodon. 

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata la începutul acestei luni.

Decizia a fost luată în cadrul şedinţei de Guvern la propunerea ministrului de externe. Potrivit lui Andrei Galbur, oficialul rus a făcut, în ultima perioadă, mai multe declaraţii defăimătoare la adresa cetăţenilor Republicii Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu