Andrian Candu solicită susținerea autorităților din Turcia pentru noi proiecte de dezvoltare a Moldovei

Președintele Parlamentului Andrian Candu a a vut o întrevedere cu Viceministrul Afacerilor Externe al Turciei, Ahmet Yildiz, aflat în vizită în Republica Moldova. 

În cadrul întrevederii a fost convenită extinderea relațiilor de colaborare între Republica Moldova și Turcia, inclusiv prin implementarea unor noi proiecte comune.

"Turcia este unul dintre cei mai importanţi și activi parteneri comerciali ai țării noastre. Ne dorim ca economia Republicii Moldova să rămână o destinaţie atractivă pentru mediul de afaceri turcesc și pentru noi investiții”, a menționat Președintele Parlamentului.

Speakerul s-a referit și la evoluțiile înregistrate în dialogul dintre Chișinău și Comrat, precum și la eforturile Parlamentului de consolidare a capacităților funcționale a Adunării Populare a Găgăuziei.

Andrian Candu a solicitat sprijinul autorităților turcești pentru implementarea proiectelor economice și de infrastructură necesare pentru dezvoltarea și modernizarea autonomiei găgăuze, dar și valorificarea Acordului de comerț liber cu Turcia.

Viceministrul Afacerilor Externe al Turciei a încurajat continuarea dialogului între Chișinău și Comrat pentru ca populația găgăuză să se integreze mai activ.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu