Andrian Candu şi Pavel Filip au depus flori în memoria victimelor atentatelor din SUA: Moldova este alături de cei care au suferit

Embed:

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu şi premierul Pavel Filip au depus flori la Ambasada SUA în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001. Potrivit şefului Legislativului, Moldova este alături de cetăţenii SUA şi alături de toţi cei care au avut de suferit. 

"În această zi de septembrie ne aducem aminte de cele intâmplate în SUA, atentatele care au avut un impact global, în special cele de la New York. Este un fenomen care îl simt multe state, încă mai sunt multe victime. Pentru a contracara astfel de fenomene e nevoie de compasiune, înţelegere, solidaritate, dar şi de mobilizarea tuturor forţelor. Cetăţenii Republicii Moldova sunt alături şi de cetăţenii SUA şi alături de toţi cei care au avut de suferit", a menţionat Andrian Candu.

Prim-ministrul Pavel Filip a declarat că doar printr-un efort comun pot fi contracarate asemenea crime.

"În general, actele teroriste sunt cele mai abominabile crime care pot exista pentru că nu le poţi înţelege foarte bine care este originea şi care este, de fapt, scopul. Cred că sunt cele mai groaznice. Acest atac terorist din 2001, din punctul meu de vedere, a schimbat percepţia omenirii despre terorism pentru că a fost ceva ieşit din comun. Cred că după acea dată, 11 septembrie 2001, întreaga lume s-a mobilizat mai bine, pentru că doar printr-un efort comun pot fi contracarate asemenea crime.

Ţara noastră este pregătită şi pentru atacuri teroriste. Serviciile speciale îşi fac bine meseria, avem şedinţe periodice, dar în fiecare structură de forţă este un detaşament antitero şi prin colaborare internaţională, care au mai multă experienţă decât Republica Moldova, ne străduim să fim la acelaşi nivel de pregătire", a conchis şeful Cabinetului de miniştri.

PUBLIKA.MD aminteşte că, în dimineaţa zilei de marţi, 11 septembrie 2001, turnurile gemene World Trade Center din New York au fost lovite la un interval de câteva minute de două avioane deturnate.

Ulterior, un alt avion deturnat s-a prăbuşit peste Pentagon, provocând pagube însemnate la faţada vestică a clădirii Departamentului american al Apărării.

Un al patrulea aparat deturnat s-a prăbuşit pe un câmp din Pennsylvania. Obiectivul precis al teroriştilor a rămas, până astăzi, necunoscut, la fel ca şi împrejurările exacte ale producerii catastrofei. Se pare că unii pasageri, informaţi prin telefonul mobil despre evenimentele din New York, i-au atacat pe terorişti.

Aproape 3000 de persoane şi-au pierdut viaţa în tragedia care a şocat lumea, iar alte câteva sute au fost grav rănite. Statele Unite au intrat într-o stare de alertă fără precedent şi au declanşat războiul împotriva Al-Qaida.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu