Andrian Candu și Pavel Filip, așa cum nu i-ai mai văzut. Stau la masă cu veteranii și mănâncă terci ostășesc (FOTO)

Moldovenii marchează astăzi 74 ani de la Victoria asupra fascismului şi Ziua Europei. Premierul Pavel Filip și fostul președinte al Parlamentului, vicepreședintele PDM, Andrian Candu, alături de alți oficiali, au mers în scuarul Catedralei pentru a sărbătoari Pacea și Prosperitatea pentru Moldova.

Aceștia au făcut baie de mulțime în centrul Capitalei și au stat de vorbă cu veteranii de război. Democrații au gustat din terciul ostășesc pregătit de militarii Armatei Naţionale. 

PUBLIKA.MD menţioneză că pacea şi unitatea este sărbătorită astăzi în întreaga Europă. Ziua de 9 mai este considerată un eveniment anual al păcii şi unităţii pe bătrânul continent.

CITEȘTE ȘI: Moldova sărbătoreşte Ziua Victoriei şi a Europei. Oficialii au depus flori şi au comemorat eroii căzuţi pe câmpul de luptă (FOTO)

Pe parcursul zilei de azi Partidul Democrat din Moldova organiză mai multe evenimente. Oamenii sunt așteptați cu muzică și dansuri, poezii patriotice şi cu mâncare ostășească.

Programul a început de la ora 09:00 cu un recital susținut de orchestra prezidenţială şi cea a Ministerului de Interne. Veteranii de război au fost întâmpinaţi de Garda de Onoare. Cei prezenți vor primi câte un porumbel, simbolul păcii, care vor fi aruncaţi spre cer. 

CITEȘTE ȘI: Pavel Filip de 9 MAI: Cinstim eroii care au luptat pentru pace și ne gândim la viitorul european al țării noastre

În scuar este amenajată şi o zonă de divertisment pentru copii, unde are loc un flash-mob de pictură, iar pe scenă, peste 300 de copiii vor cânta, dansa şi recita poezii. Ulterior, programul va continua cu o paradă călare a poliţiştilor. Pe tot parcursul evenimentului, atmosfera va fi întreținută de mai mulți artiști de la noi, cum ar fi Geta Burlacu, Doina Sulac, Maria Țonina, Vitalie Maciunschi și formaţia "BrioSonores".

Mai târziu, corul academic "Doina" va susţine un concert de muzică clasică.

CITEȘTE ȘI: Andrian Candu, mesaj de 9 MAI: Fără sacrificiile bunicilor și părinților noștri, Moldova nu ar fi avut aspirații europene

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu