Andrian Candu s-a întâlnit cu Recep Erdoğan. Liderul de la Ankara a venit cu o solicitare către preşedintele Parlamentului

Şeful Legislativului, Andrian Candu, care a efectuat o vizită oficială la Ankara, a avut o întrevedere cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.

În timpul întâlnirii, oficialii au trecut în revistă succesele relațiilor moldo-turce și implementarea a noi proiecte care vor duce la fortificarea lor.
 
Recep Tayyip Erdoğan a declarat că cele două țări trebuie să impulsioneze și mai mult investițiile și comerțul, astfel încât în scurt timp, să ajungă la schimburi comerciale de 1 miliard de dolari.
 
Totodată, oficialii au discutat și despre posibilitatea de a simplifica circulația cetățenilor. Andrian Candu a menţionat că autoritățile de la Chișinău vor examina și vor răspunde foarte curând la solicitarea Turciei de a le permite cetățenilor turci să călătorească în Moldova doar în baza buletinului de identitate.
 
Şeful Legislativului i-a mulțumit pentru susținerea Republicii Moldova, atât la nivel economic, politic, cât și social, în țara noastră fiind implementate diverse proiecte prin intermediul TIKA în domenii precum alimentarea cu apă potabilă, igienă, sănătate, educație ș.a.
 
Andrian Candu l-a invitat pe președintele turc să viziteze Republica Moldova. La rândul său, Recep Tayyip Erdoğan a menționat că va încerca să efectueze o vizită la Chișinău până la sfârșitul acestui an.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu