Andrian Candu s-a întâlnit cu membrii Senatului de la Praga. SUBIECTELE ABORDATE

Embed:

Moldova vrea să preia experiența Cehiei în dezvoltarea sectorului energetic, în special în domeniul energiei regenerabile. Subiectul a fost discutat de președintele Parlamentului, Andrian Candu, și membrii Comisiei pentru Afaceri ale Uniunii Europene din Senatul de la Praga, aflați în vizită la Chișinău.

Șeful Legislativului a invitat oamenii de afaceri cehi să investească în economia țării, în special în agricultură și industria ușoară.

Potrivit lui Candu, printre prioritățile Moldovei în calitate de stat asociat al Uniunii Europene se numără relansarea economică a țării și stabilizarea sectorului bancar, recuperarea încrederii din partea cetățenilor și a partenerilor de dezvoltare.

Andrian Candu a menționat că decepția cetățenilor față de UE vine din greșelile făcute de clasa politică, dar a fost alimentată și de frauda din sistemul bancar.

Delegația cehă a transmis mesaje de susținere pentru parcursul european al Moldovei. Anual, Moldova beneficiază de asistenţă din partea Cehiei în valoare de aproape trei milioane de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu