Andrian Candu: Rusia nu are o bază economică sau juridică pentru a impune Moldovei un embargo

Embed:

Federaţia Rusă nu are nicio bază economică sau juridică pentru a impune un embargo ţării noastre. Declaraţia a fost făcută de ministrul Economiei, Andrian Candu, notează mir24.tv. Totodată, oficialul a menţionat că Republica Moldova se află în negocieri cu Rusia pentru reluarea livrărilor de fructe și legume.

Fiind întrebat despre cum ar vedea o eventuală rezolvare a conflictului, Andrian Candu a răspuns:

"Cel mai principal lucru în acest caz sunt negocierile, comunicarea. Din păcate, în ultima vreme, în relația noastră cu Federația Rusă există o răceală. Sunt necesare de a găsi noi abordări. Trebuie să venim cu argumente economice și cifre, care vor arăta exact că în această problemă nu este nici un obstacol economic sau o bază legală de a suspenda sau de a reduce importul de produse agricole din Republica Moldova", a spus ministrul Economiei, Andrian Candu.

Referitor la cât de mult au fost afectaţi producătorii moldoveni prin interzicerea furnizării în Rusia a unor produse agricole și a vinurilor, ministrul a menţionat:

"Vinul nu este o problemă actuală. Un embargo a fost deja în 2006. Trebuie să se înțeleagă că în orice problemă este ceva pozitiv. În astfel de crize pot fi găsite soluții. Interzicerea importurilor de vinuri în anul 2006 este un exemplu foarte bun pentru noi. De atunci, calitatea s-a îmbunătăţit și am deschis noi piețe. Vinul nostru se vinde foarte bine, actualmente în ţări precum Polonia, Cehia, Slovacia, Germania, Anglia, nu mai vorbim de China", a enunţat oficialul.

Interviul integral îl puteţi urmări în materialul video de mai sus.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu