Andrian Candu: Republica Moldova nu va sta în genunchi în fața niciunui stat

În cadrul ședinței de astăzi, Andrian Candu s-a axat și pe evenimentele de actualitate, și anume, pe faptul că Rogozin a fost declarat persoana non grată.

Președintele parlamentului a menționat că Moldova are o verticalitate și că nu va sta în genunchi în fața niciunui stat, indiferent de cât de mare sau influient este acesta.

"Republica Moldova nu va sta în genunchi în fața niciunui stat. Moldovenii au demnitatea lor, au luptat pentru integritatea teritoriala. Noi am pierdut vieți, vrem să fim respectați, cum și noi respectăm pe alții, indiferent de țară. Noi nu cerem nimic altceva decât dezvoltarea relațiilor."

Oficialul a concretizat că asemenea atitudine, ca cea a lui Rogozin, cu siguranță că nu va mai fi acceptată. Iar ceea ce privește România, președintele Parlamentului a precizat că decizia îi aparține iar Republica Moldova nu a cooperat cu România în vederea blocării zborului lui Rogozin.

"Atitudine ca aceasta, din partea acestui individ (n.n. - Dmitri Rogozin), nu acceptăm. Ceea ce priveste România, România a luat singură această decizie. Domnul Rogozin știa că anume așa se va întâmpla, nu a fost nimic altceva decât o provocare, el a fost preântâmpinat că nu va particpa la aceste evenimente, punând în pericol și alte vieți."

PUBLIKA.MD amintește că vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata pe teritoriul Moldovei. Decizia a fost luată astăzi în cadrul şedinţei de Guvern. Propunerea a venit din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, care a declarat că oficialul rus a făcut, în ultima perioadă, mai multe declaraţii defăimătoare la adresa ţării noastre.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu