Andrian Candu: Recomandările experţilor APCE rămân esenţiale în realizarea reformelor din sistemul justiţiei

Embed:

Recomandările experţilor APCE rămân esenţiale în realizarea reformelor din sistemul justiţiei. Despre acest lucru a anunţat şeful Legislativului, Andrian Candu, după întrevederea cu preşedintele Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Stefan Schennach. Oficialul se află de două zile la Chişinău într-o vizită de documentare.  

Andrian Candu a subliniat că, în perioada imediat următoare, Parlamentul urmează să aprobe în lectura a doua noua Lege a Procuraturii, care este una din principalele restanțe ale Republicii Moldova față de Consiliul Europei. Totodată, Speakerul a declarat că, acum doi ani, Parlamentul a examinat și aprobat pachetul legislativ pentru construcția unui nou penitenciar la Chișinău

La rândul său, Stefan Schennach a precizat că în Moldova au fost întreprinse măsuri de îmbunătățire a condiţiilor de detenţie. La această concluzie, oficialul a ajuns după ce a mers la Penitenciarul numărul 13 din Capitală, unde s-a documentat despre condiţiile în care sunt deţinuţi fostul premier, Vlad Filat, şi liderul mişcării "Antifa", Grigore Petrenco.

Stefan Schennach a încurajat autoritățile să continue procesul de democratizare a țării: "Funcționarea instituțiilor democratice nu arată prea optimist în Republica Moldova, dar au fost întreprinse unele măsuri de îmbunătățire a situației".

Pe parcursul zilei, Președintele Comisiei de monitorizare a APCE va mai avea întrevederi cu conducerea partidelor parlamentare, deputații Igor Dodon, Președintele PSRM, Vladimir Voronin, Președintele PCRM, Marian Lupu, Președintele PD, Mihai Ghimpu, Președintele PL, precum și cu Președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleț.

Stefan Schennach efectuează o vizită de documentare în Republica Moldova, în perioada 20 – 22 decembrie 2015.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu