Andrian Candu: PDM a înţeles că stabilitatea este prima condiţie pentru a reuşi

Embed:

Republica Moldova are tot ce îi trebuie pentru a reuşi, iar Partidul Democrat a condus ţara cu mâna fermă, cu minte limpede şi cu sufletul la oameni, făcându-şi datoria faţă de oameni. Niciodată un partid politic n-a stat mai ferm în susținerea guvernului său și a majorității parlamentare.

PDM a înțeles foarte bine că stabilitatea este prima condiție a reușitei. Și am avut dreptate, pentru că stabilitatea a deschis calea dezvoltării. Este declaraţia făcută de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, vicepreşedinte al PDM, la Adunarea Națională "PDM Pentru Moldova".

"Este o atmosferă extraordinară aici, în Piața Marii Adunării Naționale! Şi cu siguranţă este un moment extraordinar și important pentru Partidul Democrat. Suntem aici, veniți din toate colțurile țării, ca să arătăm că suntem puternici, suntem uniți și suntem pentru Moldova!

Dragi colegi, multă vreme noi, moldovenii, am stat în genunchi sau cu capul aplecat. Am acceptat să fim conduși de alții, să primim lecţii, să fim dăscăliți, fiindcă ne-am considerat uneori slabi și neputincioși ca și popor. Și trebuie să recunoaștem că, uneori, lipsa noastră de voință, de caracter şi de încredere a justificat  o astfel de atitudine.

Însă acum, acum suntem altfel. Uitați-vă la ceea ce această țară, cu această guvernare, a realizat în ultimii trei ani de zile. Este, cu adevărat, o doză de optimism și de încredere, de care Republica Moldova avea cu adevărat nevoie.

Noi, moldovenii, chiar putem face lucruri bune. Putem face lucruri măreţe. Și facem lucruri bune. Putem avea succes în pofida tuturor piedicilor, putem reveni din situații grele și putem merge înainte fără ezitări. Lecția cea mai importantă a guvernării Partidului Democrat este că noi știm, vrem și putem!

Moldova are tot ceea ce-i trebuie pentru a reuși, iar Partidul Democrat a condus țara exact așa cum este nevoie: cu mână fermă, cu minte limpede și cu sufletul la oameni!

Dragi colegi, Partidul Democrat schimbă Moldova în bine, pentru că el însuși s-a schimbat în bine. Evoluția partidului a arătat că noi mereu am pus accentul pe competență și pe eficiență.

Promovăm, la centru și în raioane, oameni pricepuți, oameni devotaţi, oameni dedicați. Cu astfel de oameni, cu dumneavoastră toți, ne facem datoria față de Moldova. Transformăm viziunea partidului în legi pentru Moldova, susținem inițiativele Guvernului și dăm glas așteptărilor oamenilor pentru o viață mai bună.

Vă spun cu certitudine: nu a existat multe partide în istoria Republicii Moldova şi nu a existat o colaborare atât de bună între Parlament și Guvern.

Niciodată un partid politic n-a stat mai ferm în susținerea guvernului său și a majorității parlamentare. Partidul Democrat a înțeles foarte bine că stabilitatea este prima condiție a reușitei. Și am avut dreptate, pentru că stabilitatea a deschis calea dezvoltării.

Iar dezvoltarea, dragi colegi, înseamnă să ajungem din urmă țările europene și să fim alături în familia europeană. Iată de ce, PDM a pus la baza guvernării sale Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Noi știm că integrarea europeană se face aici, acasă, crescând nivelul de trai al oamenilor Moldovei și făcând instituțiile noastre mai eficiente. Am lucrat mult și vom continua să lucrăm zi de zi pentru aceasta.

Niciun partid n-a făcut pentru vectorul european al Republicii Moldova mai mult decât a făcut Partidul Democrat în ultima perioadă. Angajamentul nostru proeuropean este foarte clar şi faptele vorbesc.

Însă nu este la fel cu adversarii noștri politici. Săptămâna aceasta în Parlament am pus la vot înscrierea vectorului european în Constituția țării.

A fost un moment foarte important, dar și un test de sinceritate pentru toți, mai ales pentru cei care se declară proeuropeni. Iar cei din opoziție au picat acest test. L-au picat rușinos.

Când a fost vorba de un vot pentru Europa, opoziția de dreapta din Parlament, sfătuită de Maia și Năstase, a stat alături de socialiști! Au transformat cele 12 stele galbene de pe steagul UE în steluțele roșii ale socialiștilor!

Așa proeuropeni sunt ei?! Sunt proeuropeni cu numele, dar nu cu votul! Ei au trădat vectorul european al Moldovei, dragi prieteni. 

Dar să-i lăsăm deoparte pe cei din opoziția așa-zis "proeuropeană". Electoratul o să-i voteze așa cum au votat și ei vectorul european. Noi însă suntem foarte aproape de începutul unei campanii electorale. Iar voi, aveți toate motivele de a sta cu fruntea sus în fața oamenilor, vorbindu-le despre lucrurile bune făcute de guvernarea Partidului Democrat.

Desigur, opoziția va căuta să ne atace spunând că n-am făcut asta sau am făcut alta, c-am făcut prea puțin sau că ce-am făcut n-a fost bine. Dar pentru fiecare atac sau pentru fiecare critică, noi avem ce le răspunde – sunt zeci de lucruri bune pe care Partidul Democrat le-a făcut pentru Moldova.

Și vorbim de drumuri și apeducte noi, de școli și grădinițe renovate, de salarii și pensii mai mari, de proiecte precum Prima Casă, Arena Chișinău și tichetele de masă, de foarte multe lucruri, iar la asta ei n-au ce să spună!

Deoarece faptele guvernării sunt mai puternice decât vorbele lor!

Mergeți deci prin țară și spuneți-le oamenilor să aibă încredere în noi și să vină alături de noi. Să vină alături de această guvernare care a muncit și a reușit pentru Moldova! Fiți mesagerii succesului Moldovei, fiți mesagerii lucrurilor bune care s-au făcut în această țară de noi!

Conducerea partidului are încredere în energia voastră, în puterea voastră de convingere, în angajamentul vostru pentru cauza Partidului Democrat, pentru cauza Moldovei şi a oamenilor Moldovei!

Luați cu voi toată această forța a piețe, pline cu zeci de mii de moldoveni, și duceți-o acasă, în raioanele și localitățile voastre!

Cu voi, Partidul Democrat va învinge, pentru că binele învinge mereu. Victorie pentru Partidul Democrat şi victorie pentru Moldova!", a spus preşedintele Parlamentului Andrian Candu, vicepreşedintele PDM

 

PUBLIKA.MD aminteşte că simpatizanții și membrii Partidului Democrat din Moldova sunt prezenţi astăzi în centrul Capitalei la Adunarea Națională "PDM Pentru Moldova".

În Piața Marii Adunări Naționale a fost instalată o scenă, de pe care conducerea formațiunii prezentă rezultatele guvernării.

De asemenea, astăzi sunt prezentate și prioritățile programului politic al formațiunii.

Anterior, liderul PDM, Vlad Plahotniuc a declarat că acest program politic va fi consultat cu oamenii, astfel ca să fie soluționate cele mai stringente probleme din țară.

Evenimentul de astăzi adună oamenii din întreaga țară și este unul de amploare.

PUBLIKA.MD transmite evenimentul integral.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu