Andrian Candu participă la Adunarea interparlamentară Moldova, Georgia, Ucraina. Subiecte ce vor fi abordate la prima sesiune

O delegație a Parlamentului Republicii Moldova, condusă de președintele Parlamentului Andrian Candu, participă în Georgia, la sesiunea de inaugurare a Adunării interparlamentare Moldova, Georgia, Ucraina.

Asambleea va avea un statut consultativ și va facilita colaborarea pentru politici comune de securitate, implementarea reformelor și apropierea de UE. Printre prioritățile Adunării interparlamentare este promovarea activă a poziției celor trei state pe arena internațională și cooperarea împotriva dezinformării și propagandei.

La prima sesiune a Adunării interparlamentare Moldova, Georgia, Ucraina va fi dezbătută securitatea, inclusiv energetică, conflicte înghețate în zona Mării Negre, cooperarea cu UE. De asemenea, delegațiile celor trei parlamente vor face schimb de experiență în combaterea propagandei, dezinformării și a măsurilor împotriva războiului hibrid.

Inițiativa de creare a Adunării interparlamentare Moldova, Georgia, Ucraina a fost lansată la prima conferință interparlamentară de nivel înalt care a avut loc în luna martie, la Chișinău, când cei trei președinți de legislative s-au angajat să-și unească eforturile pentru promovarea unor politici comune de apărare și securitate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu