Andrian Candu: Parlamentul nu va accepta majorarea vinietei

Embed:

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că Parlamentul nu va accepta unele majorări din cadrul politicii bugetar fiscale aprobate pentru anul 2016. Mai exact, este vorba de majorarea preţului la vinietă.

"Cu referire la majorarea unor taxe sau impozite. Deşi, Guvernul a venit cu iniţiativa, în cadrul majorităţii parlamentare există un consens şi noi nu vom acceptă majorarea preţului la viniete, a impozitelor şi nici ridicarea taxelor. Parlamentul nu acceptă aceste majorări", a relatat Andrian Candu.

De asemenea, Preşedintele Parlamentului a menţionat că a fost inţiat procesul de colectare a semnăturilor pentru excluderea imunităţii parlamentare.

"Chiar dacă există decizia CEC de organizare a referendumului, unele subiecte care au fost discutate se referă la imunitatea parlamentară, ce ţine de excluderea ei, chiar dacă există şi căi de atac, politicul, parlamentul este conştient de importanţa acestui subiect. Iată de ce de ,astăzi, am inţiat procesul de colectare a semnăturilor ce ţine de excluderea imunităţii parlamentare, dacă sunt minim 34 de semnături, proiectul va fi expediat Curţii". 

În alt context, Andrian Candu a specificat că s-a luat decizia de a forma Consiliul European pentru integrarea europeană:

"Biroul Permanent a luat decizia de a forma Consiliul European pentru integrarea europeană. Acest mecanism va permite accelerarea implementării prevederilor Acordului de Asociere şi liber schimb, dar şi să asigure controlul parlamentar. Decizia Biroului despre formarea acestui consiliul şi regulamentul de funcţionare vor fi făcute publice şi plasate pe site-ul Parlamentului".

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu