Andrian Candu: Opoziția încearcă să creeze impresia și percepția că ALEGERILE PARLAMENTARE vor fi fraudate

Opoziția de dreapta încearcă să inducă opiniei publice percepţia unor alegeri fraudate pentru a-şi justifica scorul mic pe care îl va înregistra în alegeri. Este convingerea președintelui Parlamentului, Andrian Candu, care susţine că opoziţia îşi doreşte instaurarea haosului în ţară.


"Cu regret suntem martorii unor procese nocive care a fost lansat de liderii opoziției. Opoziția încearcă prin toate metodele posibile să creeze impresia și percepția că aceste alegeri vor fi fraudate, și în final ele nu trebuie recunoscute .


Acest bloc ACUM, care de fapt nu ar trebui să îl denumim acum altfel, dar care îl vom denumi un bloc al Șomerilor, deoarece am văzut că sunt foarte mulți în acest bloc care nu au lucrat ani de zile, și care nu vor să lucreze, dar acum vor să se regăsească într-un parlament de 101 deputați, să aibă și salarii mai mari. Acest bloc al Șomerilor, este de fapt cei care promovează ideia și încearcă să creeze o percepție că alegerile parlamentare vor fi fraudate. Ei nu fac altceva decât ca de pe acum să își caute scuze și să creeze scuze a faptului că ei vor pierde alegerile și ei înțeleg acest lucru.

Ei după cum vedeți la fiecare ocazie vorbesc că guvernarea va frauda alegerile, dar de fapt până în prezent niciodată nu au fost aduse probe.

Chiar în aceste momente, la București, într-un hotel de lux, este organizată o masă rotundă, cu genericul “de la furtul miliardului, la furtul alegerilor.

Evenimentul este organizat de fostul consilier a lui Roșca, de domnul Dungaciu, unde participă liderii blocului șomerilor, denumit Blocul ACUM. Din start se vrea și există percepția despre furtul acestor alegeri.

Ca să înțeleagă foarte bine și cetățeanul ce înseamnă chemarea opoziției la aceste alegeri. Asta înseamnă că va fi haos, asta înseamnă că după o perioadă de trei ani de zile de stabilitate politică și economică în care s-a reușit să facă drumuri, să majoreze salarii și pensi. Va urma o peropadă de haos, va urma o instabilitate economică și nu vă vom putea plăti pensiile și salariile, deoarece nu va exista un Guvern.

Vreau să subliniez faptul că autoritățile Republicii Moldova cele care sunt implicate depun toate eforturile ca aceste alegeri să fie desfășurate liber și corect. Iar speculații și acuzații false noi am mai auzit. Până acum s-a discutat și s-a analizat foarte mult că vor fi probleme cu înregistrarea candidaților. Au mai rămas câteva zile până se va finalizeaz etapa de înregistrare a candidaților și parcă nu au fost incidente sau cazuri de neânregistrarea candidaților. S-a speciculat și s-a acuzat faptul că autoritățile vor folosi certificate de integritate ca o barieră sau ca instrument de delimitare a înregistrării candidaților, lucru care nu s-a realizat până acum.

Acum au început speculațiile ce țin de secțiile de votare de peste hotare. Trebuie să înțeleagă și cetățeanul Republicii Moldova care locuiesc peste hotare. Există o mare diferență față de ce a fost la alegerile anterioare și ce este acum.

Autoritățile au dublat numărul buletinelor de vot, dacă la precedentele alegeri, puteau vota potențial 300 de mii de cetățeni care locuiesc peste hotare, acum pot vota 600 de mii de cetățeni, deoarece sunt 125 de secții de votare.

În ultimul timp în baza sondajelor care există, dar și discuțiilor se vede clar o tendință de creștere a Partidului Democrat a Republicii Moldova. Asta și datorită faptului că ne îndeplinim promisiunile în fața cetățenilor, dar și pentru faptul că ne implicăm în toate sferile de viață a cetățenilor. Partidul Democrat crește deoarece este capabil să muncească bine și este foarte organizat. Partidul Democrat își dorește că aceste alegeri să fie foarte curate și organizate bine, și să fie recunoscute în final", a declarat Andrian Candu.

Cu un îndemn către toți candidații la alegerile parlamentare din februarie a venit și liderul democraţilor, Vlad Plahotniuc. El le-a cerut să dea dovadă de corectitudine şi a declarat că guvernarea va asigura un scrutin corect, transparent şi echitabil.

"Ca Președinte al Partidului Democrat fac un scurt apel către toți candidații înscriși în cursa electorală - să se abțină de la falsuri, provocări și manipulări, să manifeste respect față de toți concurenții electorali în această cursă, să-i lase pe alegători să decidă liberi și să-și manifeste dreptul la vot în mod democratic. Mizăm pe un scrutin cât mai corect, cât mai transparent, bine organizat și cu posibilități egale pentru toți concurenții electorali", a declarat Vlad Plahotniuc, preşedintele PDM.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu