Andrian Candu: Noi toți în țara asta am creat corupție prin comportamentul nostru

Embed:

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, condamnă corupția din Moldova. Politicianul spune că în acest caz trebuie să fie implementat pachetul de integritate și să fie plata impozitelor.

Totodată, Candu susține că vina o poartă toți cetățenii din lipsa de educație necesară.

"Justiția este coruptă, nu-i consider pe toți judecătorii corupți, dar sunt și crengi uscate. Ce înseamnă judecător corupt? Însemnă că el ia bani pentru o decizie ilegală și se îmbogățește fără o cauză justă. Îi apare o casă, o mașină. Dacă vom crea un sistem, indiferent dacă este vorba de un judecător, medic, lăcătuș, președinte, orice cetățean din această țară, indiferent de poziție, care să trăiască în baza unor venituri legale obținute, atunci vom avea un sistem curat. În situația în care avem judecători, procurori, polițiști, politicieni care își pun casele pe bunici, mame, mătuși fără ca acestea habar să aibă de milioanele care trec prin conturile lor  și nu plătesc impozite este grav".

Politicianul mai spune că toți suntem vinovați.

"De aceea trebuie să fie implementat pachetul de integritate și să se plătească impozitele. Ai un ceas care costă atât, costum care costă atât, apartamentul atât, dar avem și veniturile pe care le-ai declarat. Cam nu se pupă cifrele, de unde ai banii, fii bun și plătește. Am permis sistemic ca oamenii să-și ascundă veniturile și nici educație nu a fost. Am dat bani la grădiniță, școală, facultate, spital. Toți în țara asta am creat corupție. Ai un salariu de 100.000 pe an, dar casă de 5 milioane, care a apărut în ultimii doi ani de zile, întrebarea este de unde", a conchis Andrian Candu.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu